Xantán gumi por, Now Xanthan Gum Powder, 2x170 g
0
Értékeld elsőként! »
Ezek is érdekelhetnek:
Ajánlott termékek:
Úgy hangozhat, mint egy sci-fi filmből származó név, de a xantángumi valójában egy széles körben használt sűrítőszer.
A xantángumi egy természetes poliszacharid, melyet egy baktériumfaj, cukor erjesztése során állít elő. Az élelmiszeriparban sűrítőanyagként és stabilizálószerként, E415 néven alkalmazzák. A xantángumi legfőbb tulajdonsága, hogy kis mennyiségben is jelentősen megváltoztatja az élelmiszerek viszkozitását, ezért általában 0,05% és 0,5% közötti koncentrációban alkalmazzák. Más sűrítőanyagokkal ellentétben a hőmérsékletre és a pH-ra kevéssé érzékeny. Élelmiszerekben elsősorban fagylaltokban, különböző ételekben, zselatinokban, lekvárokban alkalmazzák. Az élelmiszerek színét és ízét nem változtatja meg. Kozmetikumok esetében hidratálóként és emulgeálószerként alkalmazzák.
Előnyei:
- Tiszta por
- Sűrítőszer
Felhasználás: A NOW Real Food ® Xanthan Gum kiváló kiegészítője kedvenc szószainak és önteteinek, mivel képes megakadályozni az olajleválást és lebegően tartani a szilárd részecskéket, például a fűszereket. Sok ételnek sima állagot kölcsönöz, így kívánatos kiegészítője a recepteknek.
Összetevők: |
||
¼ teáskanálnyi mennyiségben (0.8 g) |
||
|
Adagonkénti mennyiség |
*Napi érték |
Kalória |
<5 kcal |
* |
Összes zsíradék |
0g |
0% |
Nátrium |
25 mg |
1% |
Összes szénhidrát |
<1g |
<1% |
Fehérje |
0g |
* |
*Napi érték nincs meghatározva. |